luni, 24 februarie 2014

Constituția Cetațenilor la Nașul TV

                                   Stimati valceni,          

In data de 13.03.2013 a avut loc la Bucuresti sedinta in care a fost ales un comitet de initiativa care se va ocupa de revizuirea Constitutiei Cetatenilor Romaniei. Acest comitet de initiativa a fost ales in baza Legii 189/1999 cu respectarea articolului 73, sau ,dupa caz, a articolului 146 din Constitutia Romaniei , in conditiile prevazute de prezenta lege.     
Comitetul de initiativa reprezinta cetatenii care sustin propunerea legislativa dupa semnarea de catre acestia a listelor de sustinatori.     
In indeplinirea obligatiilor prevazute de Legea 189/1999 , membrii comitetului de initiativa si persoanele inputernicite de acesta sint considerate functionari publici si se bucura de protectia legii. De asemenea , acestora le revine si raspundera prevazuta de lege pentru functionarii publici. Miscarea pentru revizuirea Constitutiei Cetatenilor Romaniei isi va forma comitete de actiune la nivelul comunelor, oraselor , municipiilor si judetelor tarii.     
Proiectul de lege pentru revizuirea Constitutiei Cetatenilor a fost avizat de Comitetul Legislativ si a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I , nr.100 din 10.02.2014.     
Incepind cu aceasta data ,respectiv 10.02.2014 , conform Legii 189/1999 se acorda comitetului de initiativa sase luni pentru a se organiza strangerea a 500000 de semnaturi pe listele intocmite.     Cele 500000 de semnaturi la nivel national vor fi depuse la Parlamentul Romaniei impreuna cu proiecul de lege privind revizuirea constitutiei si expunerea de motive in vederea declansarii unui referendum .     
In aceasta perioada, pina la depunerea dosarului la parlament , miscarea va organiza dezbateri la nivel national pe marginea proiectului de lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei. In intervalul februarie - iulie 2014 la televiziunea NASUL, de luni pina joi intre orele 1030-12, se transmit in direct dezbateri pe articole din proiecul de lege privind revizuirea Constitutiei, sustinute de catre membrii comitetului de initiativa. De asemenea puteti viziona emisiunile inregistrate de Presa Poporului pe site-ul PP-LC Valcea sau pe varianta Cojocaru .ro     
Toti valcenii care doresc sa adere la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei Cetatenilor Romaniei pot cere relatii de la Gheorghe Risnita la telefoanele 0729163184 (Vodafon) sau 0250772416 (Romtelecom) in calitate de responsabil teritorial.     
Publicam mai jos proiecul de lege privind revizuirea Constitutiei aprobat de comitetul de initiativa ,motivarea acestuia , listele de semnaturi , inputerniciri si instructiuni precum si pliantul cu revizuirea Constitutiei Romaniei. Gheorghe Risnita 29.03.2014


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să lăsaţi şi un mesaj. Mulţumim !